Roslagslaennaif-logga.gif

 

  

Jim-skidor.gif

Senaste spårstatus 

skidspar.gif

Skidteknink kurs 29 januari 2011

Skidteknik kurs 29 januari 2011

Samling-vid-spaaret.jpg

Under två timmar lördagen den 29 januari kom 9 personer till Roslags-Lännas skidteknik kurs! Kursen var uppdelad i 4 delar där vi gick igenom följande:

Stakträning - Vasaloppet består ju det stor del av att staka och då gäller det att göra det på det minst engerikrävande sättet. Genom att använda rätt teknik kan du vinna mycket tid. Att böja kroppen ordentligt och jobba med magen, men snabbt komma upp och skjuta ifrån med höften, var tekniken vi fick träna på.

Staktraening-Bosse.jpg  Staktraening-Linnea.jpg

Backträning - här gick vi igenom hur du bäst tar dig upp för en backe både genom saxning och diagonal och även övergången mellan dessa. Ett bra sätt att testa om du har tyngden rätt på skidan är att testa utan stavar, villket nästan alla testade och klarade bra!

Jim-backtraening.jpg   Backtraening-Linnea-och-Karin.jpg

Utförsträning - att svänga mitt i en utförsbacke är inte det lättaste, här fick vi tänka på att hela tiden trampa igenom svängen för att hålla balansen. Några klarade detta galant, andra har lite att träna på :-)

Byta spår - låter kanske inte så svårt men kan vara ganska engergikrävande om du behöver göra det många gånger på ett lopp - här testade vi lite att snabbt byta och få in innerskidan först vid spårbyte.

Tack alla deltagare som kom och kämpade på, vi hoppas vi ses på någon annan träning framöver!

Nästa helg är det dags för vallakurs och vi hoppas på många deltagare!

Jan-och-Aake.jpg

 Gruppen-traenar.jpg 

 

Copyright Roslags-Länna IF | Hemsida med Sitoo